Snyggt skal till mobilen

iPhone skal

För att skydda sin mobil är det bra att skaffa sig ett skal, och det är ju naturligtvis en fördel om skalet är snyggt och stilrent. Tappar man sin mobiltelefon i golvet, eller mot en hård kant, kan ett skal vara helt avgörande för hur väl mobiltelefonen klarar fallet. När man väljer skal är det bra att tänka på både designen och hur funktionellt skalet är, samt priset. Olika material i skalet kan även påverka hur mobiltelefonen känns när den ligger i handen, vilket även det är en viktig aspekt.

Mjukt skal ger bäst skydd

Tillverkarna av telefoner blir allt mer uppfinningsrika, när det kommer till att göra dem stöttåliga. Nya uppfinningar med alltifrån airbags till små jetmotorer som ska slås på när telefonen faller mot ett golv, är redan på skisstadiet. Än så länge är det nog ett skal, och gärna ett mjukt, det bästa skyddet i ett fall. Skyddet ska förutom ett fall även skydda mot vatten och smuts som annars kan skada telefonen. Letar man exempelvis efter ett iPhone Xr skal ser man rätt snart att det finns många olika att välja på, och nuförtiden är det lätt att sätta en personlig prägel på telefonen med alla olika typer av skal som erbjuds.

En fördel för tillverkarna

Det har blivit en naturlig del av varje ny telefonmodell som lanseras att en uppsjö med skal finns att tillgå på marknaden. Konsumenterna är många gånger mycket noga med att få utseendet på telefonen att motsvara vissa förväntningar och detta har så gott som alla tillverkare tagit fasta på. Tillverkarna letar också efter olika extrafunktioner som skalen kan erbjuda, förutom allmänt skydd, såsom att kunna placera telefonen i en vinkel, för att lättare se på videor, eller att skalet inte är i vägen när telefonen ska kopplas till andra enheter via kabel. Så det är bra att först ta reda på vilka behov man har, och sedan leta efter ett skal som uppfyller dessa.

Designade skal

Ett skal skyddar telefonen och ger den även ett snyggt utseende. Ett så kallat mobilfodral kan göra mobilen lite klumpigare, så det är bra att välja ett mindre skrymmande skal, vilket fortfarande gör mobiltelefonen lätt och smidig. Ett mobilskal ska heller inte väga alltför mycket och ett av de populäraste materialen är silikon. Då får man ett bra halkfritt grepp och andra fördelar är att de är antistatiska och tål mycket slitage. Önskar man ett mer robust skydd som ger en liten mer ”lyxig” känsla, kan ett aluminiumskal vara ett alternativt. Detta är av naturliga orsaker oftare ett dyrare val. Andra alternativ till plastskal är läder, som har kommit mycket på den senaste tiden. Vad som troligen kommer synas mer av i framtiden är träskal och olika hybridskal, där man kombinerar olika material. Även inom mobilskalsbranschen börjar man leta efter mer ekologiska lösningar där man utnyttjar mer naturliga och återvinningsbara material. Ett snyggt mobilskal räknas för de flesta som en mycket viktig modeacessoar och är många gånger minst lika viktiga som själva telefonen.