Snyggt designade hemsidor 2019

Snygga hemsidor

Nätet är ett helt nytt fält av design i sig och webbdesign är ett av de hetaste och snabbast växande yrkena i dagsläget. Många som önskar bygga en hemsida önskar ofta toppa konkurrensen och skapa en snygg samt tilltalande hemsida och här behöver man webbdesigners expertis. Faktum att hemsidor kan vara oerhört snygga och vars design objektivt mycket enkelt kan uppskattas är inte något som undkommit någon. Många som bläddrar bland nätets olika hemsidor idag stöter ibland på en hemsida som de tänker ”Wow, denna hemsida var snygg!”

Webbdesigner kräver idag flera års utbildning på universitet och när man utbildar sig till just webbdesigner lär man sig inte bara designa hemsidor utan även koda dem och bygga dem på snyggaste samt smidigaste och på ett sätt som de fungerar obehindrat.

Detta inlägg kommer listas nätets idag absolut snyggaste hemsidor. Innan jämförelsen börjar kan det snabbt rekommenderas att för de som önskar bli webbdesigners eller bygga sina egna hemsidor så är det idag oerhört de som önskar bli webbdesigners eller bygga sina egna hemsidor att det idag är oerhört enkelt att bygga dessa och man behöver inte leta längre än billiga webbhotell för att snabbt hitta ett webbhotell som passar just ens egna behov och därefter gå vidare med att bygga sin hemsida.

Om du älskar hemsidor och design som oss kan det vara kul att komma igång och bygga en egen hemsida. Låt hobbyn inte vänta längre utan börja bygg din hemsida redan idag. Ta vara på hur enkelt det faktiskt är att bygga hemsidor idag—det är verkligen inte alls svårt nuförtiden!

Årets överlägset snyggaste hemsida!

Seriously Unsweetened hemsida

Seriously Unsweetened är vårt val av årets snyggaste hemsida.

Det kallas ”Less is more” och har blivit något av en kliché, men det finns sanning i uttrycket och uttrycket har inte fastnat utan anledning. När ens hemsida har färre moment, färre knappar och färre objekt som distraherar en—där ens fokus väldigt enkelt dras till huvudobjektet och man väldigt enkelt förstår vad poängen bakom hemsidan är och kan komma till mål mycket snabbare, så är en hemsida bra byggd.

Detta gäller inte bara för hemsidor utan detta är en sanning oavsett industri, produkt eller design.

Less is more är en kliché inom designindustrin men är ack så rätt. När en hemsida är ren, enkel och kommer till saken snabbt så är den framgångsrik designmässigt. Om bara fler tog lärdom av tipset och byggde sina hemsidor enklare.

Värda nomineringar

Apple hemsida

Att ha utsett nätets snyggaste hemsida är ingen enkel utmaning och det finns ändlöst med hemsidor på Internet idag. Om ni har några egna favoriter, maila gärna!

Men efter att ha nämnt vår favorit känns det också rätt att lista några värda nomineringar.

Andra favorithemsidor är bl.a Apple:s hemsida (bild till höger) och Virgin America:s hemsida. Majoriteten av hemsidor som lanseras nuförtiden byggs med snygga och fräscha designer i åtanke. Få hemsidor är idag komplicerade och lika få följer inte generella riktlinjer när det kommer till webbdesign. Less is more är något av en regel som de flesta webbdesigners följer idag.

Det som utmärker Apple och Virgins hemsida är att dessa två hemsidor bör egentligen vara oerhört komplicerade och svåra att navigera—eftersom de innehåller så många tjänster och produkter, men så är inte fallet! Detta är nästan helt tack vare duktiga webbdesigners och ett klokt tänk bakom hemsidan. Apple:s hemsida är oerhört enkel trots att hemsidan säljer allt ifrån datorer, telefoner, iPhones till filmer och appar. Hemsidan innehåller även kundtjänst, information, felsökningstjänster—till och med möjlighet för en att registrera sig, öppna ett konto och använda alla de funktioner som hemsidan erbjuder åt dem med konto.

Detsamma gäller Virgin America som inte bara innehåller möjligheten att köpa musik och lyssna på denna—men man kan även köpa flygbiljetter och läsa nyheter. Trots detta stora spektrum av funktioner så är hemsidan oerhört enkel att navigera och ser mycket fräsch ut.

Dessa egenskaper tecknar på en framgångsrik och väldesignad hemsida och bör vara målet för alla webbdesigners som önskar designa en egen hemsida.